Franse aardappelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote bloemige aardappels
  • 2 prei
  • ½ winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram ham met zwoerd aan een stukje
  • 1 ½ liter kruidenbouillon
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 courgette
  • een paar takjes selderij

Instructies

  • Snijd de aardappelen, preien en geschilde winterwortel in stukjes en kook ze samen met de gesnipperde ui, het teentje knoflook uit de pers en de ham in 20 minuten in de bouillon gaar.
  • Neem de ham eruit en snijd hem in reepjes.
  • Zeef de bouillon, pureer de aardappelen en groenten en doe de aardappelgroentepuree weer bij de bouillon terug.
  • Breng de soep op smaak met peper en voeg eventueel wat zout toe.
  • Snijd de ongeschilde courgette in luciferdunne reepjes en warm die samen met de hamreepjes 3 minuten in de soep mee.
  • Knip de selderij fijn en bestrooi de soep ermee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met boerenbrood, besmeerd met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk