Franse boeren bonenpot
Ingrediënten
Instructies
- Zet een grote soeppan of braadpan op het vuur en kook daarin 1 kopje geweekte bruine bonen met het aanhangende weekwater gaar.
- Schil 1 grote aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Maak 1 stukje prei en 1 ui schoon en zet ze met de aardappel in weinig water op.
- Laat 1 rookworst in heet water wellen en snijd deze in onregelmatige plakken.
- Prak 1/4 van de bruine bonen met een vork fijn en doe ze met de rest van de bonen bij de aardappel, prei en ui.
- Giet er 2 kopjes rundvleesbouillon bij.
- Snijd 100 gr katenspek in dobbelsteentjes en doe die samen met de rookworst in de pan.
- Strooi er royaal peper over, leg een deksel op de pan en laat de inhoud goed warm worden.
- Voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe en serveer het gerecht heet.