Franse tomatensoep met courgette
Ingrediënten
- 400 gram tomaten
- 1 ui
- 20 gram boter
- 1 courgette in plakjes
- 1 dl gebakken tomatensaus uit een pakje
- 2 runderbouillon tabletten
- 1 blikje maïs
- 75 gram ontbijtspek
- 1 theelepel cayennepeper
- zout
- 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
Instructies
- Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes.
- Fruit de fijngehakte ui in de boter goudbruin.
- Voeg de tomaatstukjes en de plakjes courgette toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg 6 dl heet water, de tomatensaus en de bouillontabletten toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
- Bak intussen het spek in een droge koekepan knapperig uit. Laat de uitgelekte maïs in de soep warm worden.
- Breng de soep op smaak met cayennepeper en zout.
- Garneer met wat fijngeknipt bieslook en de plakjes spek.