Franse tomatensoep met courgette

      Reacties uitgeschakeld voor Franse tomatensoep met courgette

 

Franse tomatensoep met courgette

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenFrankrijk
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr tomaten
  • 1 ui
  • 20 gr boter
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 dl gebakken tomatensaus uit een pakje
  • 2 runderbouillon tabletten
  • 1 blikje maïs
  • 75 gr ontbijtspek
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

  • Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes.
  • Fruit de fijngehakte ui in de boter goudbruin.
  • Voeg de tomaatstukjes en de plakjes courgette toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg 6 dl heet water, de tomatensaus en de bouillontabletten toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Bak intussen het spek in een droge koekepan knapperig uit. Laat de uitgelekte maïs in de soep warm worden.
  • Breng de soep op smaak met cayennepeper en zout.
  • Garneer met wat fijngeknipt bieslook en de plakjes spek.