Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram uien
- 50 gram boter
- 1 el bloem
- 1,5 ltr water
- 1 groentebouillonblokje
- zout peper
- 4 st sneden stokbrood
- 50 gram gruyère geraspt
Instructies
- Maak de uien schoon en snipper deze.
- Smelt de boter in een stoofpan en voeg de uien toe.
- Doe de deksel op de pan.
- Laat gedurende 10 minuten op midden hoog vuur bakken. Regelmatig even doorroeren.
- Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15 minuten op laag vuur bakken tot ze gekarameliseerd zijn.
- Wanner de uien bruin zijn voeg dan de bloem toe.
- Even doorroeren.
- Voeg zout en peper toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg het water en bouillonblokje toe.
- Even goed door roeren.
- Laat een kwartiertje koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen.
- Leg er een plakje stokbrood op en strooi er wat gruyère over.
- Zet de kommen in de oven en laat gratineren.
- Dat duurt ongeveer 10 minuten.
Voedingswaarden
Calories: 195 kcal