Franse uiensoep

Franse uiensoep van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram uien
  • 50 gram boter
  • 1 el bloem
  • 1,5 ltr water
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout peper
  • 4 st sneden stokbrood
  • 50 gram gruyère geraspt

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Smelt de boter in een stoofpan en voeg de uien toe.
  • Doe de deksel op de pan.
  • Laat gedurende 10 minuten op midden hoog vuur bakken. Regelmatig even doorroeren.
  • Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15 minuten op laag vuur bakken tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Wanner de uien bruin zijn voeg dan de bloem toe.
  • Even doorroeren.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg het water en bouillonblokje toe.
  • Even goed door roeren.
  • Laat een kwartiertje koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in kommen.
  • Leg er een plakje stokbrood op en strooi er wat gruyère over.
  • Zet de kommen in de oven en laat gratineren.
  • Dat duurt ongeveer 10 minuten.

Voedingswaarden

Calories: 195 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk