Fricadel Sapi

Fricadel Sapi

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • peper
  • 4 grote uien
  • olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika.
  • zout

Instructies

  • Pel de uien, hak 2 uien zeer fijn en snijd de andere 2 in ringen.
  • Pel de knoflook en hak hem fijn.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng het gehakt goed fijn met zout, peper, fijngesneden ui, knoflook en de paprika.
  • Maak er vingerdikke en vingerlange rolletjes van en bak ze in wat olie in een koekenpan in ± 10 min. bruin en gaar (op klein vuur).
  • Bak intussen de uienringen iets bruin en drapeer ze op de gehaktrolletjes en serveer het geheel op een platte schaal.
  • Eet dit bij witte rijst of bami met atjar, kroepoek en sambal.
  • U kunt de rolletjes ook in de grill bakken, maar let er wel op dat u ze om de 5 minuten omdraait.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië