Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kip drumsticks
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 8 cl witte wijnazijn
- 10 cl kippenbouillon
- 1½ eetlepel(s) grove mosterd
- 1 tl dyon mosterd
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 10 cl kookroom
- boter
- olijfolie
- 1 tl gedroogde dragon
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree, dragon en de kookroom.
- Verhit in een braadpan een klont boter en 2 el. olijfolie.
- Braad de drumstick rondom aan.
- Bestrooi met wat peper en zout.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
- Blus af met de azijn.
- Laat zachtjes koken tot alle azijn verdampt is.
- Voeg dan de kippenbouillon toe.
- Voeg het mosterd mengsel toe.
- Doe de deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten zachtjes stoven.
- Controleer de gaarheid van de kip met behulp van een satéprikker.
- Komt er helder vocht uit dan is de kip gaar.
- Anders nog even verder laten garen.
- Controleer de dikte van de saus.
- Deze moet wat stroperig zijn.
- Als dit niet zo is, haal dan de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie en kook de saus verder in tot de gewenste dikte.
- Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een pilav rijst of gebakken aardappelen.