Fricassee van kip uit Lyon

Fricassee van kip uit Lyon

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kip drumsticks
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 cl witte wijnazijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • eetlepel(s) grove mosterd
  • 1 tl dyon mosterd
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 10 cl kookroom
  • boter
  • olijfolie
  • 1 tl gedroogde dragon
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Meng in een kom de 2 soorten mosterd, tomatenpuree, dragon en de kookroom.
  • Verhit in een braadpan een klont boter en 2 el. olijfolie.
  • Braad de drumstick rondom aan.
  • Bestrooi met wat peper en zout.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
  • Blus af met de azijn.
  • Laat zachtjes koken tot alle azijn verdampt is.
  • Voeg dan de kippenbouillon toe.
  • Voeg het mosterd mengsel toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten zachtjes stoven.
  • Controleer de gaarheid van de kip met behulp van een satéprikker.
  • Komt er helder vocht uit dan is de kip gaar.
  • Anders nog even verder laten garen.
  • Controleer de dikte van de saus.
  • Deze moet wat stroperig zijn.
  • Als dit niet zo is, haal dan de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie en kook de saus verder in tot de gewenste dikte.
  • Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een pilav rijst of gebakken aardappelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Frankrijk