Friese boerenkool met rookworst
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 450 gram boerenkool
- 1 runderrookworst á ± 250 gr
- 200 gram Friese nagelkaas
- 2 goudrenetten
- 100 ml koksroom
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
- Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
- Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
- Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Schil de appels en rasp ze grof.
- Verwarm de koksroom.
- Neem de worst uit de pan.
- Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
- Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
- Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
- Serveer de stamppot met de rookworst.