Friese boerenkool met rookworst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 450 gram boerenkool
  • 1 runderrookworst á ± 250 gr
  • 200 gram Friese nagelkaas
  • 2 goudrenetten
  • 100 ml koksroom

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  • Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop.
  • Voeg een laagje water en wat zout toe en kook het geheel in ± 20 minuten gaar.
  • Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm hem bovenop de boerenkool ± 15 minuten mee.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schil de appels en rasp ze grof.
  • Verwarm de koksroom.
  • Neem de worst uit de pan.
  • Giet de boerenkool en aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Schenk de koksroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot.
  • Meng de kaasblokjes en de appel erdoor en warm nog ± 1 minuut goed door.
  • Serveer de stamppot met de rookworst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Friesland