Frieten met tartarensaus

Krokante Belgische Frieten met Huisgemaakte Tartaarsaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 ¼ kg iets kruimige aardappels
  • 2 zure augurkjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • ½ zakje bieslook 25 g
  • Zout
  • Olie om te frituren

Instructies

Voorbereiding:

  • Kook het ei hard in ongeveer 8 minuten.
  • Schil de aardappels, was ze en snijd ze in lange staafjes van ongeveer 1 à 1 ½ cm dik.
  • Spoel de aardappelstaafjes af onder koud stromend water en dep ze goed droog met een schone theedoek.
  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 160°C.
  • Bekleed een vergiet dik met keukenpapier.
  • Pel het ei en snijd het fijn.
  • Snipper de augurkjes fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise, fijngesneden ei en augurkjes.
  • Knip de bieslook erboven fijn en roer door het mengsel.
  • Bak de aardappelstaafjes in 3 à 4 porties voor gedurende ongeveer 4 minuten tot ze goudgeel zijn (voorbakken).
  • Laat de frieten goed uitlekken in het vergiet, af en toe omschudden.

Bereiding:

  • Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
  • Bekleed een vergiet dik met keukenpapier.
  • Bak de frieten in 3 à 4 porties gedurende ongeveer 6 minuten tot ze mooi goudbruin, gaar en krokant zijn (afbakken).
  • Laat de frieten uitlekken in het vergiet.
  • Bestrooi de frieten licht met zout en schud ze even om.
  • Serveer de frieten met de huisgemaakte tartaarsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij deze Belgische frieten met tartaarsaus past een verfrissend Belgisch bier, zoals een blonde ale of een witbier. De lichte hopbitterheid en de sprankelende bubbels van het bier zullen perfect samengaan met de knapperige textuur van de frieten en de romigheid van de tartaarsaus.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 13 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch