Frikadel ikan goreng
gebakken visballen
Ingrediënten
- 2 aardappels
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 groot ei
- 3 takjes peterselie
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper & zout
- 5 deciliter slaolie om te frituren.
Instructies
- Schil en was de aardappels en laat ze met een beetje water 20 minuten koken.
- Giet het water af en laat de aardappels afkoelen.
- Snijd de kabeljauwfilet in zeer kleine stukjes, prak de aardappels met een vork fijn, kluts het eitje en was de peterselie en hak die zeer fijn.
- Vermeng dit alles met elkaar, voeg de nootmuskaatpoeder, de knoflookpoeder, zout en peper toe en kneed alles goed dooreen, zodat er geen lucht meer tussen zit.
- Vorm dan kleine ronde ballen ervan.
- Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en bak hierin de frikandelballetjes goudbruin. Serveer ze warm met tomatensaus.