Frikadel ikan goreng

gebakken visballen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 1 groot ei
  • 3 takjes peterselie
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper & zout
  • 5 deciliter slaolie om te frituren.

Instructies

  • Schil en was de aardappels en laat ze met een beetje water 20 minuten koken.
  • Giet het water af en laat de aardappels afkoelen.
  • Snijd de kabeljauwfilet in zeer kleine stukjes, prak de aardappels met een vork fijn, kluts het eitje en was de peterselie en hak die zeer fijn.
  • Vermeng dit alles met elkaar, voeg de nootmuskaatpoeder, de knoflookpoeder, zout en peper toe en kneed alles goed dooreen, zodat er geen lucht meer tussen zit.
  • Vorm dan kleine ronde ballen ervan.
  • Laat in een wadjan de slaolie goed heet worden en bak hierin de frikandelballetjes goudbruin. Serveer ze warm met tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Indonesië