Frikadel Panggang van vlees

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kattie gemalen rundvlees
  • ½ varkensvlees
  • 10 aardappels of 5 gekookte aardappelen en 3 sneetjes brood
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 2 ei
  • 1 kopje water bouillon of melk
  • zout
  • nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Maak aardappelen fijn, voeg het gemalen vlees en de specerijen er bij en bak ze in een met boter besmeerd geëmailleerd bord in de oven gaar.
  • Wil men bij deze frikandel wat saus hebben dan neemt men een 1/2 kopje bouillon, 1 eetlepel ketjap en wat citroensap.
  • Giet dit er overheen maar laat de frikandel niet langer dan 5 minuten in de oven want anders wordt ze weer droog.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van rundvlees kan men ook kippevlees nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië