Frittata di zucchini

omelet met gebakken courgette
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse basilicum
  • zout
  • 3 scharreleieren
  • 1 eetlepel slagroom
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspte
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Was de courgette, maak hem schoon, snijd hem in de lengte in plakken van ± 1 cm en halveer de plakken in de lengte.
  • Pel de knoflook en snipper hem fijn.
  • Neem de basilicumblaadjes van de takjes, houd 2 blaadjes achter en scheur de rest grof.
  • Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en laat de knoflook ± 1/2 minuut zachtjes fruiten.
  • Voeg de courgette toe en bak die in ± 8 minuten goudbruin; keer de plakken af en toe.
  • Schep de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Breek de eieren Boven een kom, voeg de slagroom, zout en peper toe en klop het geheel los.
  • Verwarm 2 borden voor.
  • Verhit in een koekenpan de helft van de rest van de olie.
  • Schenk de helft van het eimengsel erin en leg er de helft van de courgette als een wiel op.
  • Bestrooi de omelet, als hij iets begint te stollen, met de helft van de kaas en dek hem af, zodat de kaas smelt en de omelet verder stolt.
  • Laat de omelet op een bord glijden en leg er een ander bord op om hem warm te houden.
  • Bak op de zelfde manier de tweede omelet.
  • Serveer met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië