Frittata di zucchini
omelet met gebakken courgette
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- enkele takjes verse basilicum
- zout
- 3 scharreleieren
- 1 eetlepel slagroom
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspte
- Vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Was de courgette, maak hem schoon, snijd hem in de lengte in plakken van ± 1 cm en halveer de plakken in de lengte.
- Pel de knoflook en snipper hem fijn.
- Neem de basilicumblaadjes van de takjes, houd 2 blaadjes achter en scheur de rest grof.
- Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en laat de knoflook ± 1/2 minuut zachtjes fruiten.
- Voeg de courgette toe en bak die in ± 8 minuten goudbruin; keer de plakken af en toe.
- Schep de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Breek de eieren Boven een kom, voeg de slagroom, zout en peper toe en klop het geheel los.
- Verwarm 2 borden voor.
- Verhit in een koekenpan de helft van de rest van de olie.
- Schenk de helft van het eimengsel erin en leg er de helft van de courgette als een wiel op.
- Bestrooi de omelet, als hij iets begint te stollen, met de helft van de kaas en dek hem af, zodat de kaas smelt en de omelet verder stolt.
- Laat de omelet op een bord glijden en leg er een ander bord op om hem warm te houden.
- Bak op de zelfde manier de tweede omelet.
- Serveer met ciabatta.