Frittata met artisjokharten

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
  • 4 scharreleieren,
  • 3 eetlepel(s) melk
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • ½ eetlepel(s) Mexicaanse kruiden Silvo,
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepel(s) olijfolie,
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 zakje gemengde friséesla 200 g,
  • 1 bakje venkelrauwkost 150 g,
  • 8 zwarte olijven zonder pit potje á 160 g, Drossa,
  • 4 meergranen-pistolets

Instructies

  • Artisjokharten afgieten en in vieren snijden. In kom eieren loskloppen met melk, kaas,
  • Mexicaanse kruiden, zout en peper.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Artisjokharten en eiermengsel afgedekt in ca. 8 minuten op halfhoog vuur gaar -bakken (= frittata).
  • Intussen in slaschaal azijn, rest van olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Friséesla, venkelrauwkost en olijven erdoor scheppen.
  • Frittata op bord laten glijden, keren en weer terug laten glijden in pan. In ca. 1 minuut onderkant goudbruin bakken.
  • Frittata in vier punten snijden en op vier borden leggen.
  • Salade ernaast scheppen.
  • Serveren met pistolets.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Tapas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch