Frittata van geroosterde groente

Frittata van geroosterde groente

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 zoete aardappels ca. 250 g, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika in acht stukken
  • 1 groene paprika in acht stukken
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 eieren
  • 4 eetlepel(s) magere kwark
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel de courgette, aubergine, aardappels en paprika over de bakplaat van de oven en sprenkel er de olie over. Bestrooi de groente met peper en zout.
  • Zet de groenten 15 minuten in de oven.
  • Schep regelmatig om.
  • Klop intussen de eieren los met de kwark, kaas, peper en zout.
  • Schep de geroosterde groente in de quichevorm.
  • Schakel de oven terug naar 200°C.
  • Schenk het eimengsel over de groente en bak de frittata in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer met brood (bijvoorbeeld focaccia of ciabatta) en een frisse groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart / Tapas
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch