Frittate con il tonno e porro
Omelet schijven gevuld met tonijn, prei en roomkaas Een eenvoudig gerecht. Light, kan ruim van te voren klaargemaakt worden en wordt koud geserveerd. Bovendien heb je zelf de keuze om het te serveren als kleine snack, als voor- of tussengerecht of een iets grotere portie als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 50 ml melk
- olie of margarine om te bakken
- blik tonijn 140 gr
- 75 gram roomkaas b.v. Philadelphia, eventueel de light-versie
- 50 gram fijngesneden prei
- 1 theelepel kippenbouillon-poeder of kruidenbouillon
- peper en zout
Instructies
- Klop de eieren met de melk en bouillonpoeder en bak hiervan 3 dunne omeletten en laat deze afkoelen.
- Houd een beetje prei over ter decoratie.
- Meng de uitgelekte tonijn met de roomkaas en de prei tot een smeuïge massa en maak het op smaak met peper & zout (of Worcester sauce)
- Snij met een rond figuur (schaaltje of speciale vorm) rondjes uit de omeletten. Per omelet moet het lukken om er 4 rondjes uit te snijden. Per persoon heb je 3 rondjes nodig (12 totaal).
- Leg op ieder bord een omeletrondje, verdeel de helft van het tonijnmengsel over de omeletrondjes, en dek het af met een nieuwe omeletrondje. Verdeel daarna de rest van het tonijnmengsel en dek het af met het laatste omeletrondje. Duw alles een beetje aan zodat je een mooie compacte massa krijgt, het oog wil ook wat …
- Decoreer naar keuze dit voorgerecht met b.v. de achtergehouden prei, rucola, prei-scheuten, een stukje tomaat of een citroenschijf.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een glas witte wijn, bijvoorbeeld Sauvignon.