Fruit /Vitaminen

      Reacties uitgeschakeld voor Fruit /Vitaminen

Appel

Caroteen, Ellaginezuur, Kalium, Vitamine C

In het Engels zegt men ‘An apple a day, keeps the doctor away’ en dit is zeker geen bijgeloof. Appels zijn een rijke bron van vezels en fructose.

 

Banaan

Energie, Vezels, Vitamine B, Magnesium en Kaliu

Bananen zijn één van de belangrijkste leveranciers van Kalium, een essentieel mineraal om een normale bloeddruk te handhaven en de bloedsuikerspiegel te regelen. Sportievelingen appreciëren bananen omdat zij een krachtige bron van energie zijn.

 

Blauwe bosbes

Antioxidanten, Vitamine C, Vitamine A

Blauwe bosbessen barsten letterlijk van de vitaminen en mineralen en bevatten zeer weinig calorieën. In wetenschappelijke publicatie staat vermeld dat blauwe bosbessen een hoog tot zeer hoog gehalte aan antioxidanten bevatten. Dit is zeer nuttig voor het menselijk immuniteitsysteem.

 

Citroen

Vitamine C, Kalium, Bio-flavonoïden en Vitamine A en B.

Citroenen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Ook bevat de citroen mineralen zoals calcium, kalium, koper, mangaan, silicium en zwavel. Calcium zorgt o.a. voor sterke botten. Kalium helpt o.a. mee bij de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Koper helpt o.a. mee bij de verwerking van vitamine C en een goede ijzeropname. Mangaan heeft o.a. invloed op de spierreflexen en verdrijft vermoeidheid.

 

Mango

Antioxidanten, Beta-caroteen, Kalium, Vitamine C

Mango’s zijn niet alleen heerlijk maar ook heel rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze zijn rijk aan vezels maar bevatten weinig calorieën.

 

Munt

Calcium, Flavonoïden, Ijzer, Magnesium, Menthol

Alle munt-variëteiten bevatten menthol. Menthol bevordert de spijsvertering, het verfrist de adem en stimuleert de appetijt.

 

Sinaasappel

Vitamine C, Kalium, Bio-flavonoïden en Vitamine A en B6, Ijzer,..

Sappig en zoet en gekend voor zijn hoog gehalte aan Vitamine C.

 

Passievrucht

Beta-caroteen, Vitamine C

Passievrucht is een bron van antioxidanten, oplosbaar in water en in vet. Bovendien bevatten passievruchten veel koolhydraten en snelle suikers zodat deze vrucht uitermate geschikt is voor sporters.

Ananas

Enzymen, Vitamines A, B, C, Calcium, Ijzer, Kalium

Ananas bevordert de spijsvertering en is rijk aan vezels. Ananas is ook gekend voor zijn helende werking bij angina en artritis.

Frambozen

Vitamine C, Vitamine B2, Kalium, Magnesium

Frambozen voorkomen schade aan de celmembranen en andere structuren in ons lichaam doordat zij vrije radicalen neutraliseren.

 

Aardbeien

Beta-caroteen, Kalium, Vitamine C & E, Vitamine K

 

De aardbei is urine afdrijvend en desinfecterend. Ze is rijk aan ijzer en kalium en dus erg voedzaam. Bovendien werken aardbeien verzachtend bij uiteenlopende pijnklachten.

 

Watermeloen

Magnesium, Kalium, Vitamine A, B & C

Watermeloen is niet alleen heerlijk tijdens warme dagen maar is ook een heilzaam middel om klachten van verschillende aard te behandelen (o.a. astma, diabetes, darmkanker en artritis)