Fu Yong Hai

Fu Yong Hai

Porties: 2 omeletten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel djahépoeder
  • peper/zout
  • ½ paprika
  • ½ prei
  • Voor de saus:
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel djahépoeder
  • water
  • 250 ml tomaat
  • chilisaus
  • gembersiroop
  • suiker
  • peper/zout
  • azijn

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
  • Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Maak de prei schoon, snijd over de lengte door en snijd dan halve ringen.
  • Meng de groente door het eimengsel en voeg de kruiden naar smaak toe.
  • Bak de omeletten gaar in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen.
  • Begin dan met de saus: maak de ui en knoflook schoon en snijd deze fijn.
  • Fruit daarna in olie met de djahé.
  • Afblussen met een kopje water.
  • Voeg de gezeefde tomaten en een scheut chilisaus toe.
  • Maak daarna de saus naar smaak af met gembersiroop, zout/peper, beetje suiker en azijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker: Voeg een blikje tonijn toe aan het eimengsel en bak daarna de omelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei
Land van herkomst Oosters