Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 10 ei
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahépoeder
- peper/zout
- ½ paprika
- ½ prei
- Voor de saus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepel djahépoeder
- water
- 250 ml tomaat
- chilisaus
- gembersiroop
- suiker
- peper/zout
- azijn
Instructies
- Klop de eieren los in een kom.
- Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
- Maak de prei schoon, snijd over de lengte door en snijd dan halve ringen.
- Meng de groente door het eimengsel en voeg de kruiden naar smaak toe.
- Bak de omeletten gaar in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen.
- Begin dan met de saus: maak de ui en knoflook schoon en snijd deze fijn.
- Fruit daarna in olie met de djahé.
- Afblussen met een kopje water.
- Voeg de gezeefde tomaten en een scheut chilisaus toe.
- Maak daarna de saus naar smaak af met gembersiroop, zout/peper, beetje suiker en azijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker: Voeg een blikje tonijn toe aan het eimengsel en bak daarna de omelet.