Fusion gehaktballetjes - Italiaans / Aziatisch

Fusion gehaktballetjes - Italiaans / Aziatisch

Als dit geen fusion is weet ik het ook niet meer. Ik had nog een pakje Bolognesesaus (bijna over de datum); ja ik weet het het is een grote zonde om een kant-en-klaar pakje te gebruiken, maar ook ik kan de verleiding soms niet weerstaan.! Aangezien ik ook een èchte zuinige Hollandse ben, gooi ik (bijna) nooit iets weg. Vandaar deze combinatie – Het was heerlijk! Crispy Prawn Chilli is een pittige sambal met knapperige stukjes garnaal! Aan te bevelen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt half om half
  • 1 pakje Bolognesesaus of andere Italiaanse saus uit een pakje
  • 1 eetlepel Crispy Prawn Chilli saus Amazing Oriental
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 10 draaien met de molen van gedroogde chilipepers of gewoon sambal oelek
  • 1 gesnipperde ui
  • boter om te bakken

Instructies

  • Meng gehakt met de 'kruiden' behalve de ui.
  • Laat minimaal uur in de koelkast rusten.
  • Draai hier van ca. 12 balletjes en braadt deze in de heter boter aan.
  • Pas op!
  • Door de ketjap wordt het snel bruin, zet het vuur wat lager en voeg de ui toe.
  • Braadt deze mee met de balletjes en voeg wat water toe.
  • Laadt alles ca. 20 minuten sudderen, eventueel nog water water met een bindmiddel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Azië / Fusion / Italië