Fussili met Italiaanse room en geraspte kazen, pancheto ham en verse kruiden
Ik wou snel iets op tafel zetten
Maar het moest wel lekker zijn en ik had nog mascarpone en ricotta dus besloot ik een pasta te maken met panchetta ham, oregano, salie, verde olijfolie, gran gusto, gran pardano en parmezaanse geraspte kaas en voor het frisje gesnipperde verse bieslook
Ingrediënten
- 400 gram fussili
- Ruim kokemd water
- 2 runderboulionblokjes
- 300 gram dunne pancetta ham plakjes
- Wat gesnipperde oregano
- Wat gesnipperde salie
- Wat gesnipperde bieslook
- Verde olijfolie
- Half kuipje mascarpone
- Half kuipje ricotta
- 100 gram pardanopoeder
- 100 gram gran gusto poeder
- 100 gram parmezaanse kaas
- 50 gram ongezouten roomboter
Instructies
- Kook de fussili in de boulion volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Ik heb de pancheto ham fijn geknipt
- De salie, de oregano en de bieslook alvast gesnipperd.
- Toen de fussili gekookt was deze afgegoten
- Wat van de olijfolie erover gegoten
- De roomboter in de pan van de fussili smelten
- De fussili terug erbij op half hoog vuur
- Dan de pancheto ham erdoor
- De salie en oregano erdoor mengen
- Snel de mascarpone en ricotta erdoor roeren
- De pardano en gran gusto poeder erdoor roeren
- Dan de Parmezaanse kaas
- Nog wat verde olijfolie
- Tenslotte de gesnipperde bieslook
Notities / Tips / Wijnadvies
Een heel smakelijk, snel te bereiden éénpansrecept