Fussili met Italiaanse room en geraspte kazen, pancheto ham en verse kruiden

Ik wou snel iets op tafel zetten Maar het moest wel lekker zijn en ik had nog mascarpone en ricotta dus besloot ik een pasta te maken met panchetta ham, oregano, salie, verde olijfolie, gran gusto, gran pardano en parmezaanse geraspte kaas en voor het frisje gesnipperde verse bieslook
Porties: 5
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram fussili
  • Ruim kokemd water
  • 2 runderboulionblokjes
  • 300 gram dunne pancetta ham plakjes
  • Wat gesnipperde oregano
  • Wat gesnipperde salie
  • Wat gesnipperde bieslook
  • Verde olijfolie
  • Half kuipje mascarpone
  • Half kuipje ricotta
  • 100 gram pardanopoeder
  • 100 gram gran gusto poeder
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 50 gram ongezouten roomboter

Instructies

  • Kook de fussili in de boulion volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Ik heb de pancheto ham fijn geknipt
  • De salie, de oregano en de bieslook alvast gesnipperd.
  • Toen de fussili gekookt was deze afgegoten
  • Wat van de olijfolie erover gegoten
  • De roomboter in de pan van de fussili smelten
  • De fussili terug erbij op half hoog vuur
  • Dan de pancheto ham erdoor
  • De salie en oregano erdoor mengen
  • Snel de mascarpone en ricotta erdoor roeren
  • De pardano en gran gusto poeder erdoor roeren
  • Dan de Parmezaanse kaas
  • Nog wat verde olijfolie
  • Tenslotte de gesnipperde bieslook

Notities / Tips / Wijnadvies

Een heel smakelijk, snel te bereiden éénpansrecept
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië