Gado gado van Koninklijke Marine

Gado gado van Koninklijke Marine

groenteschotel met pindasaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schoteltje kool gesneden
  • 1 flink stuk bloemkool
  • 200 gram boontjes
  • 125 gram taugé
  • 2 eieren hardgekookte
  • zout

Voor de saus:

  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 3 eetlepels pindakaas

Instructies

  • Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout halfgaar behalve de taugé, die overgiet men met kokend water.
  • Laat alles uitlekken en doe de groenten op een grote platte schaal.
  • Fruit dan in wat olie de knoflook, trassi en sambal.
  • Voeg dan de pindakaas toe.
  • Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig wat water bij.
  • Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten.
  • Garneer het met partjes ei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gefruite uitjes en schijfjes komkommer zijn een welkome aanvulling.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch