Gado gado van Koninklijke Marine
groenteschotel met pindasaus
Ingrediënten
- 1 schoteltje kool gesneden
- 1 flink stuk bloemkool
- 200 gram boontjes
- 125 gram taugé
- 2 eieren hardgekookte
- zout
Voor de saus:
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi
- 2 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels pindakaas
Instructies
- Maak de groenten schoon en kook ze met wat zout halfgaar behalve de taugé, die overgiet men met kokend water.
- Laat alles uitlekken en doe de groenten op een grote platte schaal.
- Fruit dan in wat olie de knoflook, trassi en sambal.
- Voeg dan de pindakaas toe.
- Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig wat water bij.
- Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten.
- Garneer het met partjes ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gefruite uitjes en schijfjes komkommer zijn een welkome aanvulling.