Gado Gado van Harry Bloksma
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 6 eieren
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram witte kool gesneden
- 1 winterpeen in slierten gesneden
- 100 gram taugé
- ½ komkommer in stukjes
- pindasaus
- gebakken uitjes
- kroepoek
Instructies
- Kook de rijst in gaar volgens de verpakking, giet af en laat nog 10 minuten staan.
- Kook ondertussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
- Ondertussen kook je ook de sperziebonen.
- Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe.
- Kook dit nog 3 minuten.
- Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken.
- Giet de groente af.
- Verwarm de pindasaus.
- Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
- Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes.
- Schep wat satésaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kroepoek