Gambas en salsa de tomate picante

(Garnalen in gekruide tomatensaus)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesnipperde ui
  • 1 fijngehakt of geperst teentje knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 5 eetlepels tomato frito Heinz, pakje
  • 2 dl witte wijn
  • 1 visbouillontablet
  • 1 theelepel chilipoeder
  • tijm naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper
  • een snufje suiker
  • 250 gram gepelde garnalen liefst niet te klein

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook daarin tot de ui glazig is.
  • Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie.
  • Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten goede.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot de damp eraf slaat.
  • Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut.
  • Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten zacht koken.
  • Doe er als laatste de peterselie bij.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.
  • U kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvisringen of een visfilet die stevig blijft, zoals zeeduivel of makreel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten