Gambas en salsa de tomate picante
(Garnalen in gekruide tomatensaus)
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels fijngesnipperde ui
- 1 fijngehakt of geperst teentje knoflook
- 1 theelepel bloem
- 2 theelepels paprikapoeder
- 5 eetlepels tomato frito Heinz, pakje
- 2 dl witte wijn
- 1 visbouillontablet
- 1 theelepel chilipoeder
- tijm naar smaak
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- peper
- een snufje suiker
- 250 gram gepelde garnalen liefst niet te klein
Instructies
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook daarin tot de ui glazig is.
- Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie.
- Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten goede.
- Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot de damp eraf slaat.
- Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut.
- Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten zacht koken.
- Doe er als laatste de peterselie bij.
- Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.
- U kunt de garnalen ook vervangen door bijvoorbeeld inktvisringen of een visfilet die stevig blijft, zoals zeeduivel of makreel.