Gamba’s met ananas

Gamba’s met ananas

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 gamba’s
  • 1 blikje ananas
  • ½ rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 tl Colombo kruiden
  • 1 snufje Cayennepeper
  • zout
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • limoensap
  • rijst

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Snijd de paprika eerst in reepjes en vervolgens in blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaaltje.
  • Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en paprika toe.
  • Bak totdat de ui glazig is en de paprika wat zachter is geworden.
  • Voeg de gamba’s en de knoflook toe.
  • Voeg de kruiden en wat zout toe. roer goed door elkaar.
  • Zodra de gamba’s aan een kant mooi gekleurd zijn draai ze dan om.
  • Voeg de ananas en een scheutje limoensap toe.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep daar het garnalenmengsel over en strooi er wat peterselie over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Vis / Zeevruchten