Gamba’s met roergebakken groenten

Gamba’s met roergebakken groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g Queens Ocean Party gamba’s diepvries, ontdooid
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 2 eetlepel(s) fijngehakt korianderblad
  • peper zout
  • 3 eetlepel(s) wokolie Conimex
  • 2 rode uien in partjes
  • 150 g peultjes
  • 1 rode en 1 gele paprika in stukjes
  • 1 dl tuinkruidenbouillon van een blokje
  • 1 eetlepel(s) sojasaus

Instructies

  • Spoel de gamba’s onder koud stromend water af en dep ze met keukenpapier droog.
  • Schep ze met de knoflook, de koriander en peper naar smaak door elkaar.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui al omscheppend in 3 min. glazig.
  • Voeg de peultjes en de paprika toe en roerbak alles totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Schep de gamba’s erdoor en roerbak ze kort op een hoog vuur mee.
  • Voeg de bouillon en de sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Lekker met mie

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijntip:

Douglas Green Chardonnay / Colombard, Zuid-Afrika, droog.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten