Gamba's op een bedje van groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 gamba's
  • 6 eetlepels Japanse sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder mild
  • 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
  • 500 gram prei in dunne reepjes
  • 500 gram knolselderij in dunne reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram taugé
  • 3 eetlepels witte wijn

Instructies

  • Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
  • Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander, kerrie en gember en laat de gamba's hierin ± 1 uur marineren.
  • Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
  • Schep de gamba's uit de marinade, bewaar de marinade.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba's ± 4 minuten.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé ± 4 minuten.
  • Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
  • Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba's op en schenk de saus erover.
  • Serveer met mienestjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten