Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- sudderplaatjes
Ingrediënten
Instructies
- Dep de garnalen of mosselen droog.
- Snijd de knoflook in schijfjes.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd daarna de peper in kleine ringetjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Verwarm de olijfolie met de boter in een steelpan op halfhoog vuur.
- Als de boter gesmolten is, voeg de knoflook, Spaanse peper, zeezout en pil-pil kruiden toe.
- Breng het aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
- Verwarm de aardewerken bakjes op de sudderplaatjes en schenk wat olie in de bakjes (ongeveer 1 cm).
- Als de olie kookt, voeg de gamba's of mosselen toe. Na een paar minuten omdraaien zodat de andere kant ook gekookt wordt.
- Voeg desnoods nog iets zeezout of pil-pil kruiden toe.
- Strooi gehakte peterselie over de schaaltjes.
- Serveer de bakjes terwijl de olie nog kookt en pruttelt.
- Serveer met ciabatta of pide. Heerlijk om te dippen in de olie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze olie smaakt het lekkerste als je 'm een week van tevoren maakt: de kruiden en zout zijn dan lekker in de olie getrokken. De olie kun je prima een paar weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.