Gamba's Pil-pil

Gamba's Pil-pil

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 garnalen
  • 100 ml olijfolie
  • 60 gram roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 spaanse peper
  • zout
  • Paprikapoeder
  • peterselie

Instructies

  • Dep de garnalen of mosselen droog.
  • Snijd de knoflook in schijfjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd daarna de peper in kleine ringetjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verwarm de olijfolie met de boter in een steelpan op halfhoog vuur.
  • Als de boter gesmolten is, voeg de knoflook, Spaanse peper, zeezout en pil-pil kruiden toe.
  • Breng het aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
  • Verwarm de aardewerken bakjes op de sudderplaatjes en schenk wat olie in de bakjes (ongeveer 1 cm).
  • Als de olie kookt, voeg de gamba's of mosselen toe. Na een paar minuten omdraaien zodat de andere kant ook gekookt wordt.
  • Voeg desnoods nog iets zeezout of pil-pil kruiden toe.
  • Strooi gehakte peterselie over de schaaltjes.
  • Serveer de bakjes terwijl de olie nog kookt en pruttelt.
  • Serveer met ciabatta of pide. Heerlijk om te dippen in de olie!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze olie smaakt het lekkerste als je 'm een week van tevoren maakt: de kruiden en zout zijn dan lekker in de olie getrokken. De olie kun je prima een paar weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten