Garbure
maaltijdsoep met veel verse groenten
Ingrediënten
- 20 gram boter
- 200 gram ontbijtspek in grove blokjes
- 1 ui in ringen
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblaadje
- 400 gr grote wortelen in plakjes
- 500 gram knolselderij in blokjes
- 400 gr gesneden groene kool
- 2 prei in stukken
- klein blikje witte bonen uitgelekt 240 gr
- fijngehakte peterselie
- versgemalen peper
Instructies
- Bak in een grote braadpan in de boter het spek zachtjes uit.
- Voeg de ui en de uitgeperste knoflook toe en laat dit ± 10 minuten zachtjes bakken.
- Doe er het laurierblaadje, de wortelen en de knolselderij bij en laat die een paar minuten mee bakken.
- Doe de groene kool en de prei erbij en schep even om.
- Schenk zoveel kokend water in pan tot alle groenten onder staan.
- Laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.
- Warm de laatste 5 minuten de witte bonen mee.
- Roer er de peterselie door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.