Garithes me feta

(Gebakken garnalen met feta)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 kg tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • peterselie
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • 1 kg garnalen
  • 250 gram Feta
  • zout

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in plakken.
  • Schenk kokend water op de tomaten, laat ze even staan en spoel ze dan met koud water af.
  • Pel de tomaten en de knoflook.
  • Hak de tomaten grof en pers de knoflook of snijd ze heel fijn.
  • Was enkele takjes peterselie en snijd ze fijn.
  • Verhit de olie in de braadpan en bak de ui hierin op middelhoge stand lichtbruin.
  • Voeg dan de tomaten, de knoflook, de peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
  • Leg de deksel op de pan en laat het groentemengsel 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Roer van tijd tot tijd.
  • Verwarm de oven op 220°C en beboter een ovenschaal.
  • Was de garnalen, doe ze in de schaal en schep er het tomatenmengsel over.
  • Verkruimel de kaas boven de saus en zet de schaal 10-15 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn en de kaas is gesmolten.
  • Was een takje peterselie, breek het steeltje eraf en garneer de schotel met het toefje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten