Garithes me feta
(Gebakken garnalen met feta)
Ingrediënten
Instructies
- Pel de uien en snijd ze in plakken.
- Schenk kokend water op de tomaten, laat ze even staan en spoel ze dan met koud water af.
- Pel de tomaten en de knoflook.
- Hak de tomaten grof en pers de knoflook of snijd ze heel fijn.
- Was enkele takjes peterselie en snijd ze fijn.
- Verhit de olie in de braadpan en bak de ui hierin op middelhoge stand lichtbruin.
- Voeg dan de tomaten, de knoflook, de peterselie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
- Leg de deksel op de pan en laat het groentemengsel 1 uur zachtjes pruttelen.
- Roer van tijd tot tijd.
- Verwarm de oven op 220°C en beboter een ovenschaal.
- Was de garnalen, doe ze in de schaal en schep er het tomatenmengsel over.
- Verkruimel de kaas boven de saus en zet de schaal 10-15 minuten in het midden van de oven tot de garnalen gaar zijn en de kaas is gesmolten.
- Was een takje peterselie, breek het steeltje eraf en garneer de schotel met het toefje peterselie.