Garithes me saltsa

(garnalen in wijnsaus)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels boter
  • 2 kleine ui
  • 4 tomaat geschild en in stukken gesneden
  • ¾ kop droge witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie
  • ¼ theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 400 gram garnalen

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan, doe de uien erbij en fruit ze in 3 minuten goudgeel.
  • Doe de tomaten erbij en bak die ook 3 minuten.
  • Voeg de wijn, zout, peper, peterselie en oregano toe en laat het geheel 10 minuten koken.
  • Pel de garnalen (maar laat de staarten eraan) en verwijder de zwarte rugstreng.
  • Doe de garnalen in de pan en laat nog eens 6 minuten koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Griekenland