Garithes me saltsa

      Reacties uitgeschakeld voor Garithes me saltsa

Garithes me saltsa

(garnalen in wijnsaus)
Categorie met vis, Zeevruchten
Keuken Griekenland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 6 eetlepels boter
  • 2 kleine ui
  • 4 tomaat geschild en in stukken gesneden
  • 3/4 kop droge witte wijn
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 400 gr garnalen

Hoe maak ik het klaar

  • Verhit de olie in een koekenpan, doe de uien erbij en fruit ze in 3 minuten goudgeel.
  • Doe de tomaten erbij en bak die ook 3 minuten.
  • Voeg de wijn, zout, peper, peterselie en oregano toe en laat het geheel 10 minuten koken.
  • Pel de garnalen (maar laat de staarten eraan) en verwijder de zwarte rugstreng.
  • Doe de garnalen in de pan en laat nog eens 6 minuten koken.