Garnalen in Hoisinsaus

Garnalen in Hoisinsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram gepelde rauwe garnalen
  • 120 ml Hoisinsaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el zoete sojasaus
  • zout peper
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el gehakte pinda’s
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 lente ui

Instructies

  • Meng in een kom de hoisinsaus, rijstazijn, sojasaus en wat peper.
  • Zet apart.
  • Zout en peper de garnalen.
  • Verhit op midden-hoog vuur de sesamolie in een wok.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot zij glazig en zacht zijn.
  • Voeg dan de garnalen toe en bak deze aan beide zijden 2 minuten.
  • Voeg de saus toe en laat nog 2 minuten aan iedere zijde bakken.
  • Draai het vuur eventueel lager zodat ze niet te gaar worden.
  • Verdeel de garnalen over de borden.
  • Bestrooi met sesamzaadjes en pinda’s en de in ringetjes gesneden lente ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten