Garnalen in knoflooksaus

Gambas al ajillo
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram grote garnalen rauwe
  • Grof zeezout
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1 rode peper gehalveerde gedroogde / zonder zaadjes
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • zout

Instructies

  • Verwijder de kop van de garnalen, bestrooi de garnalen met grof zout en laat dit ± 10 minuten intrekken.
  • Verhit de olie en bak de knoflook en de rode peper hierin tot de knoflook lichtbruin is.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur al roerend ± 3 minuten tot ze roze kleuren.
  • Voeg het paprikapoeder, de peterselie en eventueel zout toe.
  • Serveer de garnalen direct met brood om de kruidige olie op te deppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje