Garnalen in kokosmelk

Garnalen in kokosmelk

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram garnalen gepelde grote
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • zout peper
  • 1 el boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ bosje peterselie fijn gehakt
  • ½ bosje koriander fijn gehakt
  • 300 ml kokosmelk

Instructies

  • Doe de garnalen in een kom.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Snijd de citroen in tweeën en pers het sap uit over de garnalen.
  • Meng de garnalen, knoflook en citroen goed door elkaar.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en laat 1 uur marineren.
  • Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze aan beide kanten tot ze mooi roze zijn.
  • Voeg de in ringetjes gesneden rode peper toe.
  • Voeg de paprikapoeder toe en laat deze even mee warmen.
  • Voeg de kokosmelk toe.
  • Voeg de koriander en de peterselie toe.
  • Houd je niet van koriander, laat deze dan weg.
  • Proef de saus en breng zo nodig op smaak met wat zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er witte rijst bij.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten