Garnalen krabkoekjes

Allerhande maart 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 1 bak roze garnalen 125 g
  • 1 blikje extra fancy crab 121 g
  • 1 ei M
  • ½ zakje verse peterselie à 30 g
  • 1 eetlepel(s) slagroom
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • zout
  • 2 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 1 bak ravigotesaus 150 g
  • peper

Instructies

  • Korstjes van brood afsnijden en brood (in keukenmachine) verkruimelen.
  • Garnalen fijnhakken. In vergiet krab laten uitlekken.
  • In kom ei loskloppen.
  • Helft van peterselie erboven fijn knippen.
  • Broodkruim, garnalen, krab, slagroom en mayonaise erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en tot 8 ronde koekjes vormen.
  • Koekjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • In koekenpan boter verhitten en koekjes in 5 à 6 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren.
  • Intussen rest van peterselie boven ravigotesaus fijn knippen en erdoor roeren.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Koekjes erop leggen.
  • Saus apart erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Lunch / Zeevruchten