Garnalen met paprika

Garnalen met paprika

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 gamba’s
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • tijm
  • zout
  • piment d’espelette
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verwijder, de steel het wit en de pitjes van de paprika’s en snijd ze in fijn repen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika aan.
  • Voeg de paprikapoeder met wat zout toe. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
  • Voeg de garnalen toe, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten garen.
  • Draai de garnalen om en bestrooi met piment d’espelette naar smaak.
  • Roer het geheel door en laat nog een paar minuten stoven met het deksel op de pan.
  • Verdeel het gerecht over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer eventueel met een pilav rijst
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten