Garnalen visspiesjes met peterselie
AllerHande november 2000
Ingrediënten
- 1 zakje verse peterselie 30 g
- 1 teen knoflook
- 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 300 g
- 1 eetlepel(s) viskruiden
- 1 citroen
- 1 pakje cocktailgarnalen 125 g koelvitrine
- 3 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Citroen schoonboenen en gele schil eraf raspen.
- Citroen uitpersen.
- Peterselie heel fijn hakken.
- Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen.
- Geraspte citroenschil en peterselie erdoor scheppen.
- Kabeljauw in 24 blokjes snijden.
- Viskruiden erover strooien.
- Aan elke cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal prikken.
- Spiesjes eerst door citroensap wentelen en daarna rondom in peterseliemengsel drukken.
- Spiesjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en 2 visspiesjes in ca. 4 minuten net aan gaarbakken, regelmatig keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kindertip:
Spiesjes niet door het peterseliemengsel wentelen.Maak eventueel spiesjes met cocktailworstjes voor de kinderen als ze vis niet lekker vinden.