Garnalen visspiesjes met peterselie

AllerHande november 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 1 teen knoflook
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 300 g
  • 1 eetlepel(s) viskruiden
  • 1 citroen
  • 1 pakje cocktailgarnalen 125 g koelvitrine
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Citroen schoonboenen en gele schil eraf raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • Peterselie heel fijn hakken.
  • Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen.
  • Geraspte citroenschil en peterselie erdoor scheppen.
  • Kabeljauw in 24 blokjes snijden.
  • Viskruiden erover strooien.
  • Aan elke cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal prikken.
  • Spiesjes eerst door citroensap wentelen en daarna rondom in peterseliemengsel drukken.
  • Spiesjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en 2 visspiesjes in ca. 4 minuten net aan gaarbakken, regelmatig keren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kindertip:

Spiesjes niet door het peterseliemengsel wentelen.
Maak eventueel spiesjes met cocktailworstjes voor de kinderen als ze vis niet lekker vinden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten