Garnalensoep van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels cognac of vieux slijter
  • 1 pot visfond 380 ml AH
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 theelepel dragon
  • 1 visbouillontablet
  • ¼ zakje bieslook á 15 g
  • 1 pakje room culinair 2 dl Campina
  • 1 bak roze garnalen ca. 125 g AH
  • zout
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • In pan boter verhitten.
  • Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca. 2 minuten zachtjes smoren.
  • Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven andere pan door zeef wrijven.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1/2 cm knippen.

BEREIDEN:

  • Vier soepborden voorverwarmen.
  • Room door soep roeren.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • 1/4 Deel van garnalen achterhouden voor garnering, rest door soep roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen.
  • Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen.
  • Bieslook erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met partybroodjes en boter.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten