Garnalensoep van Allerhande
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels cognac of vieux slijter
- 1 pot visfond 380 ml AH
- 1 dl droge witte wijn
- 2 theelepel dragon
- 1 visbouillontablet
- ¼ zakje bieslook á 15 g
- 1 pakje room culinair 2 dl Campina
- 1 bak roze garnalen ca. 125 g AH
- zout
- peper
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
- In pan boter verhitten.
- Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca. 2 minuten zachtjes smoren.
- Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken.
- Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven andere pan door zeef wrijven.
- Bieslook in stukjes van ca. 1/2 cm knippen.
BEREIDEN:
- Vier soepborden voorverwarmen.
- Room door soep roeren.
- Soep opnieuw aan de kook brengen.
- 1/4 Deel van garnalen achterhouden voor garnering, rest door soep roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen.
- Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen.
- Bieslook erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met partybroodjes en boter.