Garnalenspiesje

AllerHande april 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 verse krieltjes in de schil zak à 500 g
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ serehstengel
  • ¼ rode peper
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 12 cocktailgarnalen bakje à 125 g
  • 4 kleine takjes koriander

Instructies

  • Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Intussen knoflook pellen en fijnhakken.
  • Uiteinde en sprieten van sereh afsnijden en stengel in stukjes snijden.
  • Peper schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden.
  • In koekenpan olie verhitten. Knoflook, sereh, peperstukjes en zout ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Garnalen door olie scheppen en al omscheppend op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn.
  • Krieltjes afgieten, halveren en met een beetje olie uit pan bestrijken.
  • Garnalen aan prikkers rijgen en koriander eromheen draaien.
  • Op ieder spiesje een half aardappeltje steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten