Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Serveren bij Vlees.
Ingrediënten
- 4 kleine tomaten
- 4 grote champignons
- 50 g champignons
- 1 ui
- peterselie
- 1 dl witte wijn
- 30 g mie de pain
Instructies
- Zet de kleine tomaten in een beboterd ovenvast schaaltje.
- Geef er zout en peper over en kruis de bovenkant met een mes in.
- Zet ze 15 minuten in een oven van 180 C.
- Maak de champignons schoon.
- Haal de stelen uit de grote champignons en hak ze, samen met de overige 50 g klein.
- Schil de ui en hak die fijn.
- Was wat peterselie en hak die fijn.
- Zweet de ui in wat boter glazig, voeg de gehakte champignons erbij en laat sauteren totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
- Geef er nu de peterselie bij en 1 dl witte wijn.
- Laat het geheel reduceren maar geef er, voordat dat gebeurd is, het mie de pain bij.
- Vul met dit mengsel de grote champignonhoeden en zet ze in een beboterd vuurvast schaaltje 15 minuten in een oven van 180 C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Saustip:
Provençaalse saus.Serveren bij Vlees.