Garniture à la Provençale

garnituur uit de Provence
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine tomaten
  • 4 grote champignons
  • 50 g champignons
  • 1 ui
  • peterselie
  • 1 dl witte wijn
  • 30 g mie de pain

Instructies

  • Zet de kleine tomaten in een beboterd ovenvast schaaltje.
  • Geef er zout en peper over en kruis de bovenkant met een mes in.
  • Zet ze 15 minuten in een oven van 180 C.
  • Maak de champignons schoon.
  • Haal de stelen uit de grote champignons en hak ze, samen met de overige 50 g klein.
  • Schil de ui en hak die fijn.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Zweet de ui in wat boter glazig, voeg de gehakte champignons erbij en laat sauteren totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
  • Geef er nu de peterselie bij en 1 dl witte wijn.
  • Laat het geheel reduceren maar geef er, voordat dat gebeurd is, het mie de pain bij.
  • Vul met dit mengsel de grote champignonhoeden en zet ze in een beboterd vuurvast schaaltje 15 minuten in een oven van 180 C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Saustip:

Provençaalse saus.
Serveren bij Vlees.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch