Garniture à l’Albigeoise

garnituur uit Albi
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 60 g gekookte ham
  • 4 tomaten
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • paneermeel
  • peterselie

Instructies

  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Schil de aardappels, kook ze, maak er puree van voor aardappelkroketten.
  • Snij de ham in kleine brunoise en meng deze met de aardappelpuree voor u de kroketten maakt
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Schil de ui en hak die fijn.
  • Sauteer in wat boter de champignons en ui totdat alle vocht verdampt is.
  • Geef er zout en peper over.
  • Meng er wat paneermeel door en de gehakte peterselie.
  • Snij een kapje van de tomaten.
  • Haal ze leeg en vul ze met het champignonmengsel.
  • Zet ze in een beboterde ovenschaal 20 minuten in een oven van 180 º C.
  • Bak de aardappelkroketten in een friteuse van 180 º.

Notities / Tips / Wijnadvies

Sausadvies:

Demiglace met wat tomatenpuree.
Serveeradvies: Vlees.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk