Gateau de patate

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 grote banaan
  • 60 gram gesmolten en afgekoelde boter
  • 3 geklopte eieren
  • 240 gram suiker
  • 3 dl gevaporiseerde melk
  • 60 gram rozijnen
  • 4 eetlepels stroop
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ¼ theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanille

Instructies

  • Pel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze in 25 minuten gaar.
  • Giet ze af en pureer ze.
  • Pureer de banaan en voeg hem aan de aardappelen toe.
  • Voeg al roerend de andere ingrediënten toe, giet dit in een beboterde vorm (22 x 10 en bak de cake 1 1/2 uur in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Giet wat rum over de cake alvorens hem op te dienen.
  • Serveer met slagroom die met rum op smaak is gebracht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart