Gazpacho van Astrid Veltman 5

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ dl tomatensap
  • 2 tenen knoflook
  • ½ komkommer
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 700 gram tomaten
  • ¾ dl olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • zout peper
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel basilicum

Instructies

  • Schil de komkommer en snijd hem in stukjes.
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in stukjes.
  • Pel de ui en snijd hem in stukjes.
  • Blancheer de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en snijd ze in stukjes.
  • Hak de kruiden fijn.
  • Pel de teentjes knoflook, persze uit en doe er een beetje zout bij.
  • Pureer alle ingrediënten in een mengbeker en voeg het tomatensap toe (neem wat meer als de soep te dik is).
  • Zet de soep een paar uur in de koelkast.
  • Roer voor het serveren goed door.
  • Als u er schaaltjes met extra ingrediënten zoals in stukjes gesneden olijven, stukjes komkommer en hardgekookte eieren bij geeft, heeft u een volledige maaltijd.
  • Als het gerecht als voorgerecht dient, geef dan niet te grote porties, want de soep is erg machtig.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje