Gazpacho van Astrid Veltman 6

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 flinke tomaat
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 2 ui
  • 100 gram broodkruim
  • 3 witte boterhammen
  • 1 dl rode wijn
  • 4 dl water
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • tabasco

Instructies

  • Ontvel de tomaten’ snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd ze in stukken.
  • Week op een bordje het broodkruim in de rode wijn.
  • Was de paprika’s, snijd 1/2 rode en 1/2 groene paprika in kleine stukjes, zet die apart in schaaltjes en snijd de andere helften in grote stukken.
  • Snijd 1 ui in stukjes, doe die in een schaaltje en snijd de andere ui in grote stukken.
  • Snijd 1/2 komkokmmer in stukjes, doe ze in een schaaltje en snijd de andere helft in grote stukken.
  • Pureer de in grote stukken gesneden groenten met het broodkruim goed in een foodprocessor.
  • Voeg er daarna scheutje voor scheutje en al roerend het water, de azijn en 4 eetlepels olijfolie bij.
  • Pers de knoflook boven de soep uit en voeg naar smaak tabasco toe.
  • Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
  • Ontkorst de boterhammen, snijd ze in niet te kleine blokjes, bak die in de rest van de olijfolie rondom goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de soep wordt rechtstreeks uit de koelkast en geef er de kleingesneden groenten in de schaaltjes en de croûtons bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje