Gazpacho van Astrid Veltman 7

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 oude witte boterhammen
  • olijfolie
  • 500 gr grote pomodori of vleestomaten
  • 1 kleine paprika
  • 1 kleine paprika
  • 1 kleine komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepel suiker
  • zout
  • cayennepeper

Ook nodig:

Instructies

  • Verwijder de korsten van de boterhammen, snijd 3 boterhammen in blokjes van 1/2 cm en bak die in 4 eetlepels olijfolie bruin.
  • Ontvel de tomaten.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de komkommer.
  • Snijd van 1 tomaat, 2 halve paprika’s en een stukje komkommer heel kleine blokjes en doe die in schaaltjes.
  • Pureer in een foodprocessor 2 boterhammen, de rest van de tomaten, paprika en komkommer, de ui en 1/2 dl olijfolie, de azijn en de suiker.
  • Voeg 1/4 liter koud water toe en breng de soep op smaak met een snufje zout en een snufje cayennepeper.
  • Laat de soep in de koelkast goed koud worden.
  • Roer er vlak voor het serveren wat ijsblokjes door en geef de schaaltjes groenten en croûtons erbij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje