Gazpacho Andaluz 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gepelde tomaten (uit blik)
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 citroen het sap er van
  • ½ theelepel suiker
  • 3 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Snijd de tomaten in parten en wrijf ze door een groentezeef.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem zo klein mogelijk.
  • Snipper de ui en schil de komkommer.
  • Halveer die, verwijder de pitjes en snijd hem klein.
  • Strooi wat zout over de ui en de komkommer en laat ze een half uur staan.
  • Vermeng de gepureerde tomaten, paprika, ui, komkommer, geperste knoflook met de olie, het citroensap en de suiker en voeg 1 1/2 liter ijskoud water toe.
  • Zet het geheel tenminste 1 uur in de koelkast.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi er als laatste de peterselie over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje