Gazpacho Andaluz van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 kopje water
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • ½ theelepel peper
  • 1 kopje witbroodkruim
  • eventueel een paar ijs

Instructies

  • Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, ontvel ze en snijd ze doormidden, pers het sap en de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten, was ze en snijd ze in kleine reepjes.
  • Schil en hak de ui.
  • Schil de komkommer, snijd hem in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.
  • Pers de knoflooktenen en meng ze door het zout.
  • Houd de helft van alle gesneden groenten achter.
  • Pureer de andere helft in de mengbeker met de knoflook, het water, de olijfolie en de peper.
  • Laat deze groentebouillon 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  • De achtergehouden gesneden groenten en de broodkruimels worden apart in kleine schaaltjes geserveerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

De groentesoep moet zo koud mogelijk, eventueel met een paar ijsblokjes, worden opgediend. Aan tafel neemt iedereen wat verse groente en broodkruimels in de soep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje