Gazpacho

      Reacties uitgeschakeld voor Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho stamt uit Zuid-Spanje; het is een boerensoep van tomaten, komkommers, brood, knoflook, olijfolie en water. Dit recept met zomerse ingrediënten, waarin de soep niet wordt gekookt, is één van de populairste variaties.
Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenSpanje
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 25 gr verkruimeld vers witbrood zonder korst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 250 gr tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kleine komkommer
  • 1/2 paprika
  • 1/2 paprika
  • 1 het sap van de limoen of 1 1/2 theelepel rode wijnazijn
  • 5 dl tomatensap
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Breng 1 1/2 dl water aan de kook, roer er het verkruimelde brood, de olie en het paprikapoeder door en zet dit voor later gebruik opzij.
  • Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en dan 1 minuut in koud water; u kunt ze kunnen nu gemakkelijk ontvellen.
  • Halveer de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de bosuitjes en de paprika schoon, pel de knoflook, schil de komkommer en snijd alles fijn.
  • Doe de komkommer, paprika, bosui en knoflook bij het broodkruimmengsel en roer het limoensap erdoor.
  • Meng deze puree met het tomatensap en de tomaatblokjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat de soep afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Koud serveren.