gazpacho

Gazpacho van Astrid Veltman

Gazpacho stamt uit Zuid-Spanje; het is een boerensoep van tomaten, komkommers, brood, knoflook, olijfolie en water. Dit recept met zomerse ingrediënten, waarin de soep niet wordt gekookt, is één van de populairste variaties.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gr verkruimeld vers witbrood zonder korst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 250 gram tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kleine komkommer
  • ½ paprika
  • ½ paprika
  • 1 het sap van de limoen of 1 1/2 theelepel rode wijnazijn
  • 5 dl tomatensap
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Breng 1 1/2 dl water aan de kook, roer er het verkruimelde brood, de olie en het paprikapoeder door en zet dit voor later gebruik opzij.
  • Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en dan 1 minuut in koud water; u kunt ze kunnen nu gemakkelijk ontvellen.
  • Halveer de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de bosuitjes en de paprika schoon, pel de knoflook, schil de komkommer en snijd alles fijn.
  • Doe de komkommer, paprika, bosui en knoflook bij het broodkruimmengsel en roer het limoensap erdoor.
  • Meng deze puree met het tomatensap en de tomaatblokjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat de soep afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje