Gebakken camembert

Boodschappen 2-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g gemengdslablaadjes
  • deciliter melk
  • 5 eetlepel bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepel paneermeel
  • 1 ronde camembert van ca. 250 g
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepel bosbessenjam

Instructies

  • Was en droog de slablaadjes.
  • Leg de sla langs de rand van de borden.
  • Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.
  • Zet 4 kommen of diepe borden klaar.
  • Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.
  • Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste aantal punten.
  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.
  • Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig.
  • Leg de camembert even op keukenpapier.
  • Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie.
  • Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Maak er een hoofdgerecht van door hier gebakken krieltjes bij te serveren.

Wijnadvies:

schenk de Viña Maipo rosé door, voor een goede combinatie met zowel de kaas als de fruitige saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch