Gebakken camembert
Boodschappen 2-2006
Ingrediënten
- 50 g gemengdslablaadjes
- 2½ deciliter melk
- 5 eetlepel bloem
- 3 eieren
- 4 eetlepel paneermeel
- 1 ronde camembert van ca. 250 g
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 4 eetlepel bosbessenjam
Instructies
- Was en droog de slablaadjes.
- Leg de sla langs de rand van de borden.
- Houd in het midden van het bord een opening voor de camembert.
- Zet 4 kommen of diepe borden klaar.
- Vul de kommen met respectievelijk melk, bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel.
- Haal de camembert uit de verpakking en snijd de kaas in het gewenste aantal punten.
- Verhit een laagje olie in een koekenpan.
- Wentel elke punt camembert eerst door de melk, dan door de bloem, dan door ei en ten slotte door het paneermeel.
- Bak de gepaneerde camembert snel aan alle kanten in enkele minuten lichtbruin en knapperig.
- Leg de camembert even op keukenpapier.
- Verdeel de kaaspunten over de borden en bestrooi ze met een beetje peterselie.
- Schep over elke punt kaas een lepel bosbessenjam.