Gebakken eiernoedels met Breydelham, gamba's en kip

Gebakken eiernoedels met Breydelham, gamba's en kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Arachideolie
  • 2 teentjes look versnipperd
  • 1 soeplepel gember verse / versnipperd
  • 2 Spaanse pepers zonder zaad en in reepjes gesneden
  • 75 g Breydelham Elite in reepjes versneden
  • 1 kipfilet in plakjes gesneden
  • 16 gambas gepelde / staart niet verwijderd
  • 100 g mange touts peultje(in reepjes gesneden
  • 200 g sojascheuten
  • 50 g bieslook
  • 450 g mie gekookt
  • 30 g sojasaus donkere
  • 15 g oestersaus geroosterde
  • 10 g sesamolie
  • 2 lente uitjes versneden
  • Peper
  • Verse koriander
  • zout

Instructies

  • Verwarm de olie in de wok en fruit de look, gember en Spaanse peper gedurende 1 minuut.
  • Voeg Breydelham, gamba, kipfilet en mange tout toe en bak tot ze volledig gaar zijn.
  • Giet dit in een kom en houd apart.
  • Voeg wat olie in de wok en roerbak de sojascheuten en bieslook gedurende 2 minuten.
  • Voeg de mie toe. Kruid af met de sojasaus, oestersaus en peper.
  • Voeg het vlees terug toe en roerbak tot alles goed opgewarmd is.
  • Voeg als allerlaatste de sesamolie toe, kruid indien nodig bij met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Presentatie:
Garneer met wat verse koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Pasta / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België