Gebakken eihartjes
Gebakken eihartjes
AllerHande april 2000
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 4 sneetjes wit-casinobrood
- 1½ eetlepel boter of margarine
- 4 eieren
- ½ zakje friséesla (gemengd)
- zout
- versgemalen peper
- ½ bakje tuinkers
Bereidingswijze:
- Met steker hartjes uit brood steken.
- Steker in koekenpan zetten en klontje boter hierin verhitten.
- Ei erin breken en op laag vuur in 5 à 8 minuten gaar bakken.
- Eihartje uit pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.
- Rest van eieren op zelfde wijze bakken.
- Intussen broodhartjes roosteren.
- Sla over vier borden verdelen.
- Broodhartjes op sla leggen, eihartjes erover verdelen.
- Bestrooien met zout en peper.
- Tuinkers erboven fijnknippen.
- Direct serveren.
Tips
Met verschillende vormen kunnen gevarieerde eitjes gebakken worden.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook