Gebakken groenten met garnalen in teriyakisaus

Gebakken groenten met garnalen in teriyakisaus

Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 125 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 10 garnalen grote
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sambal oelek
  • teriyaki saus
  • 1 kop rijst

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de roosjes van de broccoli.
  • Blancheer deze 3 minuten.
  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier.
  • Snijd een stukje van het steeltje en snijd ze in vieren of zessen afhankelijk van de grootte.
  • Snijd de ui in tweeën en snij deze in ringen.
  • Snijd de bleekselderij en kleine ringetjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de ui, selderij, selderij en de broccoli tot de ui glazig is en de champignons mooi gekleurd zijn.
  • Voeg de sambal toe.
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Voeg dan enkele eetlepels teriyaki saus toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de rijst en het groenten-garnalenmengsel over de borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten